Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица

Главни програм

Суботица, Србија 22-27. септембар 2024. Пријавни лист

31. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ СУБОТИЦА

Суботица, Србија, 22-27. септембра 2024.

Међународни фестивал позоришта за децу у Суботици објављује конкурс за учешће у такмичарском програму јубиларног, 31. Фестивала, који ће се одржати од 22. до 27. септембра 2024. године.

Позивају се сва професионална позоришта лутака и позоришта за децу, као и сва друга професионална позоришта која на свом репертоару имају представе за децу, да своје пријаве пошаљу на адресу дирекције Фестивала:

Отворени универзитет Суботица
Међународни фестивал позоришта за децу
Трг цара Јована Ненада 15
24000 Суботица
Србија

односно: lutfestsubotica@gmail.com, најкасније до 15. марта 2024. године. Неблаговремене пријаве неће се разматрати.

* На Фестивалу су заступљени сви видови позоришног стваралаштва за децу, с тим што се предност приликом селекције даје луткарском позоришном изразу.

Начин пријављивања:

Сви који аплицирају за званичну конкуренцију у обавези су да поред попуњеног формулара за пријаву (формулар се може преузети преко линка на дну ове странице) приложе:

1. комплетан снимак представе (ДВД или као линк за преузимање и/или гледање)*
2. пет (5) фотографија представе (13×18 цм, 300 дпи, qуалитy 3 / тј. око 1500 x 2100 пиксела)
3. кратак садржај представе (до 900 знакова)
4. пуна имена чланова креативног и техничког тима
5. кратак текст о позоришту или биографију (до 900 знакова)
6. лого позоришта

* Комплетан снимак представе можете послати обичном поштом на адресу Отвореног универзитета Суботица (тј. дирекције Фестивала) која је наведена горе или преко интернета (као линк за преузимање** и/или гледање). Преостали материјал можете послати путем електронске поште на: lutfestsubotica@gmail.com .

** Напомена: У случају када је временски период за преузимање фајлова ограничен (нпр. слање преко WеТрансфер-а или сличне платформе, за кориснике бесплатне услуге), може се десити да због великог броја пријава, времена потребног за преузимање (доwнлоад) и услед других околности нећемо успети да преузмемо фајл до наведеног рока те ће бити потребно да га пошаљете поново. Без наведених елемената пријава се неће сматрати ваљаном и потпуном.

Наведени материјали су неопходни ради селекције (снимак – у случају када не постоји могућност да се представа види уживо) као и израде каталога Фестивала. Приложени материјали остају у архиви Фестивала.

Селекција:

Основни критеријум за селекцију представа је њихов уметнички квалитет. О квалитету представа које конкуришу за званичну селекцију одлучује селектор Фестивала (проф.др Зоран Ђерић).

О резултатима, односно избору у најужу селекцију позоришта ће бити обавештена најкасније до 15.05.2024.

Због великог броја пријављених, појединачна обавештења слаће се само оним позориштима / учесницима чија представа буде одабрана у најужу селекцију која ће садржати 20 представа. На основу најуже селекције биће донета одлука о коначној селекцији, односно извођењу у оквиру такмичарског програма.

Награде:

Међународни фестивал позоришта за децу додељује следеће награде за представе у званичној селекцији:

1. Гранд Приx за најбољу представу у целини;
2. Награду за најбољу режију;
3. Награду за најбољу сценографију;
4. Награду за најбољу оригиналну музику;
5. Награду за најбоље естетско и технолошко решење лутака;
6. Награде за глумачко мајсторство (5 равноправних награда).

О наградама одлучује петочлани међународни жири који се бира из редова светски афирмисаних позоришних уметника и театролога.

Услови учешћа:

Према пропозицијама Фестивала, трошкове пута до Суботице и назад учесници сносе сами, док организатор Фестивала покрива трошкове локалног транспорта, обезбеђује смештај (хотел, пун пансион), техничку подршку као и акредитације за сва Фестивалска дешавања.

* * *

Више информација можете пронаћи на сајту Фестивала: https://www.lutfestsubotica.net/sr/glavni-program

Уколико имате додатних недоумица или питања, слободно се обратите дирекцији Фестивала на е-маил: lutfestsubotica@gmail.com.

* * *

Пријавни лист можете преузети овде: ПРИЈАВНИ ЛИСТ 2024

Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица